Tilt-shift

Jeg har har som mål å bli flinkere til å vise hvordan jeg redigerer bilder. Det skal jeg prøve å gjøre ved å dele informasjon om ulike teknikker jeg bruker i det digitale mørkerommet. Etterbehandling av bilder er en veldig viktig del av prosessen med å produsere et teknisk bra bilde. For meg er det aldri aktuelt å fotografere med standardinnstillinger i kameraet (f.eks. i JPG) og ikke gjøre noen form for redigering i etterkant. Å ta et godt bilde begynner med komposisjonen i kamerasøkeren og slutter med det ferdige produktet som leveres.

Innimellom er også veldig gøy å leke litt i det digitale mørkerommet, særlig når du til vanlig redigerer bilder fra bryllup og andre portrettrelaterte oppdrag. For en stund siden kom jeg over en tutorial på nettet som enkelt viste hvordan man kan legge på en effekt som etterligner tiltshift-objektiver. Jeg synes denne effekten er gøy å leke litt med, selv om den legges på i ettertid (en liten unnskyldning er at tilt-shift objektiver er dyre)! Ergo er det både rimelig og enkelt å gjøre det i Photoshop istedenfor :)

Her er noen bilder fra Paris i 2007, tatt fra toppen av Eiffeltårnet og ellers i bybildet, med et Canon 20D og Canon EF 70-200mm f/4 L USM + EF 50mm f/1.4 USM.

Tips: dersom du vil eksperimentere litt på egenhånd er det lurt å bruke bilder som er tatt ovenfra og ned, gjerne litt på skrå (for best mulig effekt) og gjerne med litt sterke farger. Det forsterker effekten. Lykke til!

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>