Test: Canon EF 85mm f/1.2 L II USM

Desember er måneden hvor sola kjenner sin besøkelsestid her i Norge. Det er ikke mange timer med dagslys den gir oss, så det gjelder å komme seg ut når været er bra. Det fine med desember er at sola står ganske lavt på himmelen, og her i Oslo titter den såvidt over horisonten i sør midt på dagen. Det gir igjen ganske fint og varmt lys og mange fine skygger å leke seg med.

Tidligere i vinter kjøpte jeg et objektiv jeg har hatt lyst på lenge. Canon sitt ultimate portrettobjektiv, EF 85mm f/1.2 L II USM. Som dokumentarisk bryllupsfotograf har jeg store forventninger til dette objektivet, og jeg gleder meg til å bruke det i jobbsammenheng. Og for et objektiv det viser seg å være. Kombinasjonen av medium tele og bleder 1.2 er rett og slett fantastisk. Og dette objektivet er virkelig skapt for å brukes på blender 1.2. Det du fokuserer på blir skarpt og fint, mens forgrunn og bakgrunn blir visket ut takket være en helt fantastisk bokeh. Fotografkollega Henrik Beckheim skriver følgende om dette objektivet på sin hjemmeside: «Smør. Alt blir bare mykt og kremete og skarpt samtidig. Superbra«.  Det sier jeg meg helt enig i:)

Her er noen bilder fra min 20 minutter (kremt..) lange test, som ble noe amputert ettersom fotografen var urutinert og glemte hansker. -2 grader og lett bris var nok til å redusere testtiden betraktelig. Jeg skal ikke akkurat skryte på meg å være den neste Bear Grylls:)

Samtlige bilder under er tatt med blender 1.2, og det er benyttet både Av- og M-program på et Canon 5D Mark II. Har du noen spørsmål så send meg gjerne en e-post eller stikk innom Facebook-siden min og spør der :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>